Alla graviditeter är olika

Nu behöver vi inte längre anta att alla barn följer samma tillväxtkurva i magen och att alla graviditeter är lika långa! Även om  ingen kan säga exakt när barnet kommer så finns det nu möjlighet att göra bättre födelseprognoser än tidigare.

Beräkningen av ett preliminärt förlossningsdatum (BF) inom vården utgår endast från barnets storlek i magen, men det finns en rad andra faktorer som också påverkar graviditetens längd.

Pregspects forskare har analyserat stora mängder graviditetsdata och utvecklat födelseprognoser som tar hänsyn till fler av dessa faktorer. Prognoserna talar om vilken dag det är mest sannolikt att just ditt barn kommer att födas med hänsyn tagen även till dina personliga uppgifter. Intressant, eller hur?

Gör din prognos

 

Ditt barns mest sannolika
födelsedatum i tre enkla steg

Våra unika prognosmodeller har utvecklats av forskare som analyserat data från 1,7 miljoner graviditeter.

Välj mellan Vår tidiga prognos och Vår bästa prognos.

Steg 1

Skriv in dina personliga uppgifter.

Steg 2

Du får ditt resultat på skärmen och till din e-postadress!

Steg 3

Gratis

Vår tidiga prognos

För dig som är tidigt i graviditeten och ännu inte har gjort någon ultraljudsundersökning. Denna prognos tar till skillnad från vanliga prognoser hänsyn till individuella faktorer hos mamman, men är preliminär då den utgår från sista menstruationsdatumet.

Gå vidare
159kr

Vår bästa prognos

Rätt prognos för dig som kommit lite längre i graviditeten och gjort ett ultraljud. Prognosen utgår från ultraljudsdatumet men anpassas utifrån individuella faktorer hos mamma och barn. Med Vår bästa prognos får du även veta ditt barns beräknade födelselängd och födelsevikt!

Gå vidare

Några vanliga FAQs

Läs mer frågor och svar under FAQ.

Måste jag ha ett beräknat datum från en ultraljudsundersökning?

Nej, Vår tidiga prognos tar hänsyn till när du hade din sista menstruation och är inte beroende av att du gjort någon ultraljudsundersökning.

Detta är dock inte vår bästa prognosmodell, men ändå bättre anpassad för just dig än de prognoser du kan göra med graviditetssnurran eller vanliga "due date calculators".

Hur fungerar er tjänst?

Tjänsten kan beskrivas i tre steg:

1) Välj vilken av våra modeller du vill använda: Vår tidiga prognos som utgår från sista menstruationsperioden och är gratis, eller Vår bästa prognos som förutsätter att du har ett beräknat födelsedatum från en ultraljudsundersökning.

2) Besvara frågorna i formuläret.

3) Klicka fram resultatet (Vår tidiga prognos) eller betala ( Vår bästa prognos) och få resultatet presenterat i ett digitalt format som du även kan få till din mail för utskrift.

Hur betalar man för er tjänst?

Man betalar enkelt och tryggt med Klarna eller Swish.

Vad betyder BF?
BF står för “Beräknat Födelsedatum”.

När vi använder BF syftar det på det födelsedatum som mödravården beräknat utifrån ultraljudsundersökningen.

 

Mitt BF var den 28 maj men Pregspect beräknade att det var mest sannolikt att jag skulle föda den 4 juni – och det gjorde jag!

Susanne