Dela Klicka för att ge ett hjärta

Ibland känns det inte som man tänkt sig…

Torsdag 24 Nov 2022
Dela Klicka för att ge ett hjärta

Graviditeten är en spännande tid, men ibland blir den inte så rosaskimrande och lycklig som man kanske föreställt sig. Mer än 1 av 10 kvinnor drabbas av nedstämdhet i samband med graviditeten. Detta känslomässiga mörker kallas för förlossningsdepression och är plågsamt för både mamma och barn. 

Mom2B är en forskningsstudie om förlossningsdepression och för tidig födsel från Uppsala universitet. Forskarna bakom studien undersöker möjligheten att använda data insamlad via en app för att i ett tidigt skede upptäcka kvinnor som har hög risk att drabbas av komplikationer under graviditeten och efter förlossningen. Det finns nämligen hjälp att få, och ju förr den kan sättas in desto bättre!

Genom att ladda ner Mom2B-appen och registrera dig bidrar du till viktig forskning och får samtidigt intressant information om din graviditet och ditt mående. Appen innehåller bl a statistik över hur mycket du rör dig, hur många timmar du sovit och en kunskapsbank om hälsa under graviditeten och efter förlossningen.

Du som är gravid (eller nyss fött barn) kan vara med – oavsett om du känner dig nedstämd eller mår toppen!

Ladda ner appen nedan, eller läs mer om forskningsstudien på mom2B.se

GOOGLE PLAY 

APP STORE